Яблучний Спас цього року відзначаємо 6 серпня
З цієї нагоди в рамках рубрики «Смачні ОБРІЇ» пропонуємо вам рецепт яблук, запечених з сиром.
Діліться з нами у коментарях вашими враженнями від такої страви та своїми улюбленими рецептами!
Або надсилайте цікаві рецепти зручним для вас способом:
- на електронну адресу obrii1919@gmail.com
- у месенджерах соціальних мереж @obriiizyum
- у Телеграмі або Вайбері за номером +38(066) 878 17 15
- або на поштову адресу: вул. Соборна,6, м. Ізюм, 64300
- також можете зателефонувати нам щопонеділка з 10.00 до 11.00
Інгредієнти
- Яблука (тверді та великі) — 4 шт.
- Сир кисломолочний — 250 г
- Цукор — 2 ст. л
- Ванільний цукор — 1 ч. л
- Яйця — 1 шт.
- Родзинки (за бажанням) — 0,5 склянки
- Мелена кориця — за смаком
Приготування
- Пропустити сир через сито або розтерти блендером до пастоподібного стану
- Родзинки замочити в окропі, злити воду, коли вони достатньо розбухнуть
- Яйце розтерти з цукром і ванільним цукром, з’єднати з сиром та родзинками, перемішати
- Яблука розрізати навпіл (шкірку не знімати), видалити серцевину, посередині зробити глибоку виїмку
- Кожну половинку наповнити начинкою з сиру, викласти на деко або у форму, за бажанням посипати корицею
- Запікати у духовці при 170°C приблизно 25 хвилин
- Готові яблука при подачі можна полити медом і посипати меленими горішками.