Смачні ОБРІЇ. Вареники з маком
Маковий Спас цього року відзначаємо 1 серпня
🥟 У рамках рубрики «Смачні ОБРІЇ» пропонуємо вам оригінальний рецепт вареників з маком від Євгена Клопотенка.
📝 Діліться з нами у коментарях вашими враженнями від такої незвичної страви та своїми улюбленими рецептами!
✉️ Або надсилайте цікаві рецепти зручним для вас способом:
- на електронну адресу obrii1919@gmail.com
- у месенджерах соціальних мереж @obriiizyum
- у Телеграмі або Вайбері за номером +38(066) 878 17 15
- або на поштову адресу: вул. Соборна,6, м. Ізюм, 64300
- також можете зателефонувати нам щопонеділка з 10.00 до 11.00
Вареники з маком
Інгредієнти
Для тіста:
- Борошно – 400 г
- Вода – 200 мл
- Олія – 2 ст. л
- Цукор –1 ч. л
- Сіль – дрібка
- Масло чи мед для змащування
Для начинки:
- Мак – 200 г
- Окріп –150 мл
- Цукор – 2 ст. л
Приготування:
- Просіяти борошно, влити воду та олію, додати цукор, сіль, гарно перемішати інгредієнти, вимішати еластичне тісто, що не липне до рук. Лишити тісто відпочити на 15 хвилин
- Перетерти 200 г маку зручним методом, перекласти у сотейник та залити окропом, щоб він покрив мак. Варити 10 хвилин
- Злити зайву воду з маку, додати цукор та розмішати
- Розкачати тісто в пласт товщиною пару міліметрів, вирізати кружальця
- На кожне кружальце викласти 1-1,5 ч.л. начинки та зліпити вареники
- Закип’ятити воду в каструлі та варити вареники приблизно 4 хвилини після закипання. Готові вареники змастити маслом або медом, щоб вони не злипалися.
Facebook Коментарі