До Третього (Горіхового) Спаса пропонуємо вам рецепт смачного горіхового торта!
Інгредієнти:
- 250 гр. вершкового масла
- 350 гр. цукру
- 1 апельсин
- 350 гр. борошна
- 1 ч.л. розпушувача
- 5 яєць
- 50 гр. шоколадної крихти
- 120 гр. волоських горіхів
Форма для випікання – 26-28 см.
Приготування:
- Заздалегідь дістати вершкове масло з холодильника, щоб воно стало м'яким. Натерти на терці цедру апельсина, нарізати горіхи (не дуже дрібно), натерти шоколад. Відкласти 2-3 столові ложки цукру від загальної кількості (потрібно для обсипання).
- Основну частину цукру змішати з маслом і збити вінчиком до однорідності. Додати яйця, знову перемішати до однорідності. Додати розпушувач, перемішати.
- Частинами ввести борошно, щоразу добре перемішуючи лопаткою. В тісто додати цедру апельсина, подрібнені горіхи та шоколадну крихту, добре перемішати.
- Форму для випічки застелити пергаментом. Викласти тісто у форму, розрівняти поверхню лопаткою. Присипати всю поверхню відкладеним цукром.
- Випікати 20 хвилин при температурі 200 градусів, потім зменшити температуру до 180 градусів і випікати ще приблизно 30 хвилин.
- Перевірити готовність дерев’яною зубочисткою - вона повинна вийти сухою.
- Вийняти торт з духовки і залишити до повного остигання (ще теплий можна вийняти з форми, зняти пергамент і залишити на блюді до остигання).
Із журналу «Крупним планом солодощі»
obrii.com.ua
Facebook Коментарі