Сьогодні піца - це не просто смачна страва з варіативними інгредієнтами. Підхід до її приготування змінився. Це робить піцу не тільки смачною, а й корисною. Важливу роль у цьому відіграє використання бездріжджової закваски як основи для тіста. Саме такого підходу дотримується популярний ресторан MonoPizza.
Бездріжджове тісто: у чому користь
Корисні властивості бездріжджового тіста, як би просто це не звучало, полягають у відсутності дріжджів. Це одразу ж знижує її калорійність і зменшує кількість глютену в основі. Це буде подвійно корисно для тих, у кого непереносимість глютену.
На цьому користь бездріжджового тіста для піци не закінчується. Відзначимо такі особливості:
- не пошкоджує мікрофлору кишечника;
- не викликає дисбактеріоз;
- позитивно впливає на засвоюваність їжі;
- не містить глюкозу;
- очищає організм від токсинів;
- зменшує вплив борошняного на ШКТ.
Ще один прихований плюс піци на бездріжджовому тісті полягає в більш насиченому смаку. Такий ефект досягається з простої причини: корж виходить тонким, а начинка соковитою. Які б інгредієнти не були обрані для піци, її підсумковий смак перевершить навіть найсміливіші очікування.
Якщо порівнювати звичайну піцу і варіацію на бездріжджовому тісті, вловити відмінності між ними дуже складно. Залишається перейти в меню MonoPizza, вибрати піцу з урахуванням особистих смакових переваг і оформити замовлення на спеціальних умовах. Пропонуємо зробити це просто зараз.
Як готується бездріжджове тісто
Недосвідчений гурман навряд чи відрізнить піцу на дріжджовому і бездріжджовому тісті. Використовуючи невеликі хитрощі кухарям MonoPizza вдається досягти того самого смаку, який так люблять багато хто. Розглянемо головні особливості бездріжджового тіста:
в основі немає яєць і молока;
- використовується спеціальна крафтова закваска;
- приготувати тісто не вдасться без оливкової олії;
- в тісто не додається жодних спецій, крім солі;
- тісто дуже добре вимішується - це робить його еластичним.
Не менш важливий секрет піци: бездріжджове тісто має деякий час настоятися. Без цього воно не буде тонким, а значить смак головних інгредієнтів не розкриється сповна. Повторити рецепт піци на бездріжджовому тісті можна і вдома, дотримуючись зазначених особливостей. Якщо не хочеться витрачати час на готування, найкращим рішенням буде оформити доставку піци додому у піцерії MonoPizza.