Класичне французьке шампанське Krug — зразок стилю та розкоші. Однойменний будинок шампанських вин не поділяє свою продукцію на базову та елітну. Всі види шампанського «Коло» — зразок найвищої якості. Виноград для виготовлення вишуканих, витончених та виразних вин збирають із найкращих ділянок регіону Шампань. Процес виробництва складний та тривалий, з численними дегустаціями та жорстким відбором вин для купажів, гідних випуску. При цьому шампанське проходить витримку у старих дубових бочках без застосування технологій, що прискорюють бродіння.
Історична довідка
Творцем знаменитого французького бренду став німець Йоганн Йосип Круг. Виходець із родини м'ясника, чоловік не думав про виноробну кар'єру і вивчився на бухгалтера. Переїхавши з рідної Німеччини до Франції, Круг влаштувався за фахом до виробника шампанських вин Jacquesson. Розумний юнак швидко піднявся кар'єрними сходами до рівня партнера компанії. Він активно вивчав усі етапи виробництва, відвідував найкращі виноградники та у 1843 році відкрив власну фірму.
Засновник вважав своєю місією створення престижного ексклюзивного вина, яке можна випускати щороку. Винороб зібрав унікальну колекцію напоїв із найкращих терруарів Франції. Згодом вона стала основою шампанського Krug Grande Cuvee. Після смерті автора компанії вона перейшла в управління його сина.
1969 року Анрі Круг, нащадок династії, запросив на роботу Еріка Лебеля. Цей талановитий фахівець у галузі купажу зробив великий внесок у розвиток бренду. Він входить до складу дегустаційної комісії, одним із членів якої завжди є представник сім'ї Круг. На етапі дегустації розглядаються сотні зразків вина, робляться позначки у спеціальному журналі, після чого Лебель відбирає лише один зразок для купажу. Його використовують одного разу для всього вінтажу, тому шампанське Krug випускається обмеженими серіями.
До речі, придбати пляшку ексклюзивного шампанського в Україні можна, але лише у спеціалізованих алкомаркетах — наприклад, на сайті MAUDAU, де на кожного чекає великий асортимент алкогольних напоїв.
Особливості виробництва
Один із важливих етапів виробництва — особливий підхід до вибору сировини. Щоб букет вина вийшов багатим та насиченим, виноград збирають не з великих плантацій, а з маленьких ділянок. Зазвичай це виноградники категорії Гран Крю та Прем'єр Крю. Виноград сортів Шардоне, Піно Нуар та Піно Меньє збирають вручну й одразу ж відправляють на переробку.
Кожна партія сусла вініфікується окремо. Завдяки такому методу виходить вино з чудовим потенціалом до тривалої витримки. Після закінчення первинного бродіння отримані зразки відправляються на дегустацію.
Отримане молоде вино стає основою майбутнього шампанського. Для купажа використовують резервні вина, яких чимало в колекції компанії. Після бутилювання шампанське відправляють у спеціальні льохи, де підтримується температура 11°С. Після закінчення терміну витримки пляшки перевертають, щоб осад опустився до шийки. За кілька тижнів шийку заморожують — і вибивають пробку разом із осадом. Тривалість витримки деяких сортів шампанського Krug може становити від 6 до 10 років.