Яких продуктів варто уникати на думку дієтологів
Шкідлива їжа
🍔🍭 Дієтологи раз по раз удосконалюють списки найбільш шкідливих для здоров'я продуктів. Останній список харчових заборон виглядає так:
• Жувальні цукерки, пастила. Мало того, що цукор псує зубну емаль, хімічні добавки і фарбники, які містяться в подібних продуктах у величезних кількостях, завдають удару по всьому організму.
• Чіпси - дуже шкідливі для організму. Це ніщо інше, як суміш вуглеводів і жиру, в оболонці фарбників і замінників смаку.
• Солодкі газовані напої - коктейль з цукру, хімії і газів прискорює розподіл по організму токсинів. Газовані солодкі напої шкідливі і високою концентрацією цукру - в еквіваленті чотири-п'ять чайних ложок, розбавлених в стакані води.
• Шоколадні батончики. Хоча в чистому виді какао вельми корисне, в шоколадних плитках, які потрапляють до нас у продаж чисте какао міститься в мінімальних кількостях.
• Сосиски і ковбаси. М'ясні делікатеси містять так звані приховані жири, все це вуалюється ароматизаторами і замінниками смаків.
• Жирне м'ясо сприяє утворенню бляшок холестеринів на судинах, що прискорює старіння організму, веде до виникнення серцево-судинних захворювань.
• Майонез містить величезну кількість жирів і вуглеводів, а також фарбників, підсолоджувачів, замінників. До шкідливих продуктів належить не тільки майонез, але і кетчуп, різні соуси і заправки, в широкому асортименті представлені на прилавках наших магазинів.
• Локшина швидкого приготування представляється нам сьогоденням дивом. Смачна, поживна, а головне - не вимагає часу. Але над "дивом" свого часу довго попрацювали хіміки, нічого не залишивши з натуральної муки.
• Сіль знижує тиск, порушує соле-кисловий баланс в організмі, сприяє скупченню токсинів. І хоча повністю відмовлятися від солі медики не рекомендують, скоротити кількість соленостів в своєму раціоні все-таки варто.
• Алкоголь навіть у мінімальних кількостях заважає засвоєнню вітамінів. Окрім цього - завдає удару по системі травлення. А ще, спиртомісткі продукти - рекордсмени по кількості калорій.
Статтю підготувала Ріта Цапко
Facebook Коментарі