Дощова погода спонукала до росту одного з найвідоміших їстівних грибів – білого. Зустрічається він під дубом, буком, грабом, березою, ліщиною, а також у хвойних лісах. Використовують як свіжим, так і сушать, солять, маринують. У сирому вигляді боровику містяться: азот (5,39 %), жири (0,40%), цукри та інші вуглеводи (2,72 %), фібрин (1,01 %), алкалоїд герцинін, ароматичні речовини тощо. Вживають при стенокардії, туберкульозі, зниженні загального тонусу, проти пухлин.
Вже зараз у притрасових місцях продажу та на ринках шанувальники тихого полювання почали реалізовувати білий гриб. Кілограм менших за розміром коштує 25 грн., а дещо більших – 20 грн.
М.Іллічівський.
У лісах Ізюмщини виріс боровик
Facebook Коментарі