Прийнято вважати, що найнадійнішим і екологічним посудом для сервірування є керамічний, а для приготування їжі — емальований або чавунний. Однак сьогодні все більше і більше жінок віддають перевагу скляному посуду. Спробуємо розібратися в основних перевагах і недоліках такого скляного посуду. Перш за все, хотілося б відзначити, що скляний посуд відповідає вимогам сучасних жінок, які прагнуть до ідеалу у всьому. Він виглядає дорого, а страви в ньому виглядають особливо ефектно і апетитно. Практичний і надійний посуд Люминарк на сайті - iposuda.com.ua. Скляний посуд дуже екологічний і нешкідливий. Справа в тому, що навіть при сильному нагріванні скло не виділяє шкідливих речовин, а значить і не несе загрози.
Крім того, скляний посуд не деформується і не іржавіє. Він не втрачає товарний вигляд довгий час навіть при щоденному використанні, стійка до появи подряпин і різних плям, а отже, він не іржавіє. Ще один значний плюс полягає в тому, що такий посуд не вбирає запахи, а значить можна сміливо готувати та не хвилюватися з приводу небажаного запаху риби або часнику в іншому блюді.
ПОСУД ЗІ СКЛА довговічний при грамотному використанні, а ще не боїться кислот, абразивних і чистячих речовин. його сміливо можна мити в посудомийній машині і терти губкою. Як бачимо, відчутних плюсів дуже багато, але де ж мінуси?
У скляному посуду є один, але істотний мінус — він досить легко б'ється, особливо в руках у дітей. Тому, якщо у вашому будинку двоє і більше дітей різного віку, які допомагають вам на кухні, то краще захистити їх від процесу сервірування та миття такого посуду, щоб уникнути можливого травмування про розбите скло.
А в іншому, скляний посуд тільки виграє на тлі будь-якого іншого. Сьогодні дуже популярний жароміцний скляний посуд для запікання, який не поступається тефлоновим в якості і безпеці, а в ціні навіть виграє.
Порада! Щоб зробити скляний посуд більш блискучим можна обполоснути його у воді з сіллю і оцтом. А деякі господині для цих цілей використовують нашатирний спирт. Однак пам'ятайте, що полірувати скляний посуд потрібно виключно у вологому вигляді. Сухе скло терти небезпечно! Вибирайте скляний посуд для запікання, сервіровки столу, чаювання і нехай ваша кухня буде найстильнішою і затишною!