За цим рецептом Паска виходить пухкою і солодкою. Випікати її слід напередодні Великодня, попередньо навівши порядок не тільки на кухні, а й в душі. Дуже важливо, не ставити дріжджове тісто біля відкритого вікна. Воно не любить протягів.
За словами бабусі, всі інгредієнти мають бути кімнатної температури. Спершу треба придбати живі дріжджі, просіяти борошно. Щоб випічка була ароматною, слід додати в тісто трохи розтертих у ступці насінин кардамону, мускатного горіха або 2-3 ложки рому.
Інгредієнти :
25 г дріжджів;
1 щіпка солі;
1 склянка цукру;
4 склянки борошна;
1 склянки молока;
50 г сметани;
70 г вершкового масла;
5 г ванільного цукру;
2 яйця;
100 г родзинок;
білок 1 яйця;
3 ст. ложки (глазур) цукрової пудри;
15 г кондитерського посипання для прикраси;
1 ст. л. куркуми.
Спосіб приготування:
1.Потрібно приготувати опару. У теплому молоці розчиніть дріжджі, сіль і цукор.
2. Додайте 2-3 столові ложки борошна, перемішайте і залиште опару в теплі на 15 хвилин. Можна прикрити рушником.
3. Опара буде готова, коли покриється білою піною. Додайте розтоплене (не гаряче) вершкове масло, яйця, сметану і перемішайте до однорідної консистенції.
4. Тепер додайте борошно, куркуму і ложкою, а потім руками почніть замішувати тісто. Воно має стати досить еластичним, але не крутим. Залиште тісто в теплі під рушником на 1,5 години.
5. Спочатку потримайте родзинки під окропом хвилин 10. Потім можете змішувати їх з готовим тістом.
6. Розділіть тісто на чотири частини. Формочки змастіть рослинною олією, але пам'ятайте, що тісто не повинно займати більше третини місця, тому що воно ще виросте. Покладіть паски в теплу духовку на 30-40 хвилин для підйому.
7. Коли тісто буде майже врівень з краєм форми, увімкніть духовку на 180 градусів і випікайте 30-40 хвилин до золотистої скоринки.
8. Готові паски охолодіть при кімнатній температурі, потім обережно вийміть з формочок.
9. Для глазурі знадобиться один охолоджений яєчний білок і 3 ст. л цукрової пудри. Міксером збийте білок спочатку повільно, а потім збільшуйте обороти та збивайте до стійких піків. Потім додайте цукрову пудру, перемішайте.
10. Можете додати в глазур пару крапель лимонного соку. Тепер причепуріть паску. Випічка готова! Смачного!
Інформує Ukr.Media.