Контейнер для продуктів – зручний виріб для тих, хто бере їжу на роботу або часто виїжджає на пікніки. У них можна зберігати крупи, цукор, борошно і макарони. Ємності не займають багато місця, забезпечують герметичне зберігання їжи і захищають від сторонніх запахів. У продажу представлені різноманітні моделі, серед яких кожна господиня знайде оптимальні варіанти, враховуючи власні запити і стильове оформлення кухні.
Контейнер від брендових виробників – вибір на користь бездоганної якості. Провідні компанії використовують інноваційні технології та матеріали, що відрізняються екологічною безпекою. З такої причини товари користуються високим попитом у покупців, які проживають в різних країнах світу.
З чого виготовляють тару?
Ємності для їжи роблять з наступних матеріалів:
Нетоксичний пластик-легкий і практичний, що не виділяє шкідливих речовин. Він не б'ється, тому що має хороші характеристики міцності. Пластикові надійно захищають продукти від проникнення вологи, а також підходять для використання в посудомийній машині і мікрохвильовій печі. Їх застосовують в декількох цілях: зберігання круп або їжі для перекусу в школі або на роботі;
Скло – безпечне, яке володіє високим ступенем термостійкості. Він не вбирає запахи і легко миється. Скляний лоток для харчів не боїться перепадів температур, тому він підходить для використання в мікрохвильових печах. Тара відрізняється гігієнічністю і абсолютною вологонепроникністю;
Метал – виробники використовують нержавіючу сталь з ідеально гладкою поверхнею. Матеріал не боїться негативного впливу корозії і експлуатується протягом тривалого періоду. Металеві для сипучих оснащуються вологопоглинаючими капсулами, завдяки яким крупи зберігають свої якості. Вони мають гарне дизайнерське оформлення і гармонійно вписуються в кухню, виконану в стилі хай-тек;
Кераміка - якісний матеріал, якому віддають перевагу багато господинь. Він поєднує в собі надійність, міцність і екологічну безпеку. Керамічні ємності вправні майстри декорують візерунками і малюнками. З такої причини їх вносять в інтер'єр оригінальні риси і прикрашають кухню.
Поради щодо вибору
Контейнер для продуктів-корисний виріб, якому кожна господиня знаходить гідне застосування. Провідні компанії пропонують покупцям моделі, що відрізняються дизайнерським оформленням, розмірами та іншими параметрами. Для здійснення правильного вибору потрібно дати відповіді на наступні питання:
Що плануєте зберігати в ємності? Для круп підходять лотки які щільно закриваются кришкою. Деяким продуктам потрібне повітря. В такому випадку ідеальним варіантом вважаються ємності з вентиляційними отворами.
Чи потрібно, щоб їжа зберігала певну температуру? Якщо відповідь на питання позитивна, зупиніть вибір на виробах з підігрівом. Ємності для їжі оснащують герметичною кришкою, підігрівачем і додатковими ємностями. Ланч-бокси підходять тим, хто багато часу проводить в поїздках і в офісі.
Чи Будете ємність на роботі? Перевага буде у ємностях, виготовлених з міцних матеріалів.
Чи буде їжа розігріватися? Матеріали повинні витримувати вплив мікрохвильового випромінювання.
Скільки разів Ви будете користуватися контейнером – у продажу представлені одно - і багаторазові. У першому випадку їх роблять з тонкого пластику. У такій тарі не можна зберігати рідину, оскільки вони можуть деформуватися і тріснути. Багаторазові призначені для тривалого використання, тому їх виробляють з надміцного матеріалу.
Форма також має значення. Скляні та пластикові контейнери для їжи можуть бути прямокутними, круглими і овальними. Дизайнерське оформлення товарів знаходиться на висоті. Фахівці створюють унікальні лотки, на поверхні яких зображені соняшники, іриси або лілії.
Деякі моделі оснащують індикаторами дати. Це корисне доповнення, завдяки якому Ви можете дізнатися, як довго їжа лежить в ємності. Така тара – оптимальне рішення для довгострокового знаходження їжі.
Вакуумні вироби – інноваційне рішення
Лоток, укомплектований спеціальним пристосуванням, знаходить широке застосування. Чому? Після відкачування повітря сповільнюється ріст бактерій і процес окислення. Зелень, овочі та фрукти не втрачають вітаміни, залишаються свіжими і зберігають смакові якості.
Вакуумні контейнери бувають трьох видів. Залежно від конструктивних особливостей, відкачка повітря здійснюється наступним чином:
З допомогою доданого насоса – ефективний метод, завдяки якому термін знаходження продуктів харчування збільшується в 5 разів. Найчастіше тару виробляють зі скла, оскільки воно володіє хорошими експлуатаційними властивостями. Ємність, оснащена насосом, потребує електричного живлення;
Натискання рукою в центр кришки-спосіб, в процесі якого забезпечується найменша ступінь вакуумування. Пластикова тара придатна для застосування в морозильних камерах і для короткочасного розморожування в мікрохвильовій печі. Харчовий з кришкою виготовляють з нетоксичного матеріалу, з яким може контактувати їжа;
З допомогою механічного насоса – наявність електричної мережі в даному випадку не потрібно. Після відкачування повітря термін зберігання їжи множиться в 4 рази. Вакуумні вироби відрізняються надійністю, максимальною мобільністю і компактними розмірами.
Контейнер для продуктів-прекрасна заміна баночкам і металевим коробочкам.